Bucuresti pe Youtube

Astazi am cautat cateva videoclipuri despre Romania pe Youtube. Am gasit cateva, de aceea m-am gandit sa va recomand si dumneavoastra unele dintre acestea. Astfel am inaugurat aici pe site sectiunea "Video".

Sa incepem cu Bucuresti, capitala Romaniei, asa cum este vazuta pe Youtube de catre cei din alte tari. Dar pentru inceput sa amintim cateva scurte informatii despre Bucuresti.

București este capitala României și, în același timp, cel mai mare oraș, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1.944.367 de locuitori (est. 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al șaselea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane.. La acestea se adaugă faptul că localitățile din preajma orașului, care vor face parte din viitoarea Zonă Metropolitană, însumează populație de aproximativ 430.000 de locuitori.


Prima mențiune a localității apare în 1459. În 1859 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mass-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare.

Surse - Info si foto:wikipedia.org. Video: Youtube.com

Copyright 2011 Filme OnLie - 2011