Poze din Mamaia, Constanta - Volumul. 1

Mamaia este o stațiune turistică de vară pe malul vestic al Mării Negre. Este situată în nordul orașului Constanța, România. Mamaia nu este o localitate de sine stătătoare ci un cartier al Constanței cu foarte puțini locuitori permanenți (sub 50), fiind însă suprapopulată pe parcursul verii. Construcția unor ansambluri rezidențiale, care se desfășoară în prezent pe malul lacului Siutghiol, va schimba probabil această stare de fapt.

Mamaia este o fâșie de pământ între Marea Neagră și lacul Siutghiol cu o lungime de 8 km, însă o lățime de doar 300 m. Plaja foarte lungă, cu o lățime de până la 250 m este acoperită cu un nisip foarte fin. De-a lungul acesteia se află mai multe magazine, restaurante, terase, cluburi și discoteci.


Unele dintre rincipalele atracții ale Mamaiei sunt Satul de Vacanță, parcul de distracții Aqua Magic și telegondola. Radio Vacanța este postul de radio al stațiunii, care emite în fiecare an din mai până în octombrie, începând cu anul 1966 în cinci limbi (română, engleză, franceză, germană și rusă) în toate stațiunile de pe coasta românească a Mării Negre. În fiecare an, în timpul verii, în această stațiune se desfășoară Festivalul muzicii ușoare de la Mamaia.

Sursa foto: fotografii originale ale site-ului nostru, romania-online.blogspot.com .
Copyright 2011 Filme OnLie - 2011